In Vietnam baby!

Hey bloggen ;)

Jag ligger och vilar i sängen med min dator framför mig. Just nu är klockan runt halv elva om jag minns rätt. Natten är sval och skön, kan höra havet eftersom balkongen är precis vid stranden. Jag befinner mig i sydkusten och vilar upp med sköna doppar i havet och solandet för mitt tänkande.

Lite mer än en vecka har passerat, har hunnit med massor under så kort tid. Lite synd att datorn och internet segar, hade annars lagt upp trevliga bilder som vi har tagit. Ni får helt enkelt nöja er med lite kort berättelse om vår vistelse hittills!

Den 19:e dec kom vi äntligen fram till Vietnam. Min kropp är inget fan av flygplan, det blev 5h sovandet under tre dygn, kan gissa hur trött jag var när jag kom fram. Men ingen dag fick gå till spillo! Redan första dagen åkte jag hem till mormor och morfar och hälsade på. Jag hälsade även på andra släktingar som bodde i närheten, long time no seen. Tänk att det redan har gått 10 år sedan jag var där sist.

Vi var i Ho Chi Minh i fyra dagar. Under de fyra dagar hann vi vandra på ett berg med fina tempel, besöka Cu Chi tunnlarna(som vietnameserna använde under Vietnam-kriget mot USA) och allmänt checka runt stan och ha gott. Efter huvudstaden drog vi vidare till ett annat land...Kambodja! Sjukt nice upplevelse! Så mycket historia som landet bär och så mycket de har att erbjuda och se! Såklart vandrade vi runder i den ökända templen Angkor Wat. En magisk plats är de enda orden jag kan beskriva om det. Verkligen mäktigt!

I Kambodja hann vi även besöka huvudstaden Phnom Penh (ganska lik Ho Chi Minh faktiskt, men färre höga byggnader). Sammanlagt stannade vi i Kambodja fyra dagar. Perfekt. Sedan drog vi tillbaka till Ho Chi Minh och firade julafton och ett bröllop!

Om fyra dagar drar vi vidare till andra länder och de är Singapore och Malaysia! Ska bli skit kul! Tills vidare ska jag njuta av mitt strandbesök.

Nästa gång jag skriver lär bli när jag är tillbaks i Vietnam den 5:e jan. Stay tune!

Jag borde...

...plugga.

Det har inte blivit så mycket plugg från min sida. Det lär nog inte hända idag heller. Får väl fördriva tiden på flyget med det istället. Om jag orkar. Jag har tendens att bli ganska halvsnurrig i luften, typ att jag kantar mellan sömnig och tristess.

När man är hemma hos familjen igen så är min mamma ganska snabb på att få mig till att bli upptagen om dagarna. Idag hann jag träffa läkare och hämta ut medicin, fixa minst fyra ärenden åt min mamma och hälsa på mina släktingar. Passade på att ge mina dundersöta småkusiner Lucas och Alex lite julgodis som present innan jag åker iväg. Barn växer verkligen för snabbt! På bara några månader har Lucas börjat ge ifrån sig läten och vissa konstiga ord. De är så adorable!

Imorgon då jävlar! Fy fan va det ska bli så jäkla skönt när vi kommer fram till Asien. Jag tror inte att jag lär uppdatera mig speciellt så mycket därborta. Vanligtvis när jag är på semester så är jag helt frånkopplad från datorn och mobilen. Fast denna gången måste jag ha med mig min dator, måste fixa andra tråkiga ärenden trots att man har semester.

Men något som jag inte ser fram emot just nu är flygresan...Jag hatar att resa. Jag älskar att besöka andra länder men inte tusan tycker jag om att spendera min tid på flyg. Hoppas att det tiden går väldigt fort då!

Regaining confident

Jag ser verkligen fram emot våren. Förhopningsvis så blir det bättre än denna höst. Men det blir ju vad man skapar det till. Till våren börjar jag på dietist, en utbildning som jag är intresserad av just nu. Däremot vet jag inte om det är den "rätte" men jag provar hellre på än att gå ovetandes.

Min höst började som sagt inte direkt jättebra. Det kom alldeles för många känslor på en och samma gång. Detta ledde såklart till en väldigt stor svacka, en typ av mini-depression. Jag stängde in mig totalt och ville inte veta om omvärlden för den fick mig bara till att sucka efter saker som jag egentligen inte strävar mot.

Första steget i min process är att släppa alla mina tankar och känslor. Det känns aldrig bra att sitta och älta och aldrig gå framåt. Min självförakt för vissa människor har jag äntligen förstått att det beror på mig själv, min egen förakt mot mig själv. Ibland har det hänt att jag har låtit min rädsla och jante-tänkade komma ut över andra. Men nu mår jag verkligen prima i den fronten. Äntligen kan jag glädjas åt andra och speciellt åt mig själv som verkligen har tagit stora steg på så kort tid.

Jag tänker fullborda saker som jag alltid har velat men varit så rädd för. Rädd för att misslyckas. Jag bryr mig inte om det är dumma saker jag kommer att förverkliga. Så länge jag inte har något att ångra över att jag aldrig gjorde, så är jag mer än nöjd.

Jag har hamnat i botten, det finns bara en väg upp. Mitt liv kan inte bli mer än perfekt just nu. Jag känner mig så harmonisk med hela "jaget". Vilken härlig egoboost man har fått på bara ett halvår! Så mycket svett, tårar och ilskna utbrott men det hela var värt det. Jag älskar äntligen mig själv och mitt liv!



Framtiden existerar inte

Jag förstår inte på andra människor och på mig själv som sitter och funderar så jävla mycket om framtiden. Framtiden existerar inte ens! Visst, man kan tänka långsiktigt men det är väldigt sällan jag träffar på folk som faktiskt tänker på nutiden, vad som sker exakt nu och inte igår och inte imorgon. Många gånger glömmer jag bort att stanna upp och verkligen tänka hur man känner för stunden.

Det är just därför promenader är så härliga. Man är mer medveten om vad som händer runt omkring och hur man mår. Promenader är för som mig som att meditera. Underbart skönt. Idag tog jag en lång promenad i solsken med Josse. Man kan verkligen inte ha tråkigt med Josse! =)

This is driving me insane!

Måste få skriva ut. Bloggen, stackars dig som får ta stryk men det är väl därför du existerar för mig.
Nej men fasiken! Jag satt och läste i Mia Törnbloms bok om självkänsla. Samtidigt som den peppar så påminner den boken mig så himla mycket om mina olösta problem. Jag bryr mig inte alls om vilka som läser min blogg eller vilka som känner mig eller inte, men jag är aldrig rädd för att säga vad jag tycker och tänker oavsett humör.

Som tidigare sagt, självkänsla. Jag är 19 år och självkänslan är väl inte alltid på plats hos en ungdom som mig, vilket många kanske förstår. Men jag är så jäkla stolt över mig själv att jag faktiskt aldrig tar skit från folk. Det kvittar vad de än säger till mig, jag lyssnar alltid i slutändan på mig själv. Men något jag verkligen hatar och då skojar jag inte...jag hatar när vissa människor tror att de kan bestämma över mig om vad och hur jag ska leva MITT liv. Det hade inte varit ett problem om det hade varit någon utomstående. Tyvärr så är det så att den värsta personen som verkligen försöker styra mitt liv är ingen annan än min kära mamma.

Misstro mig inte. Jag älskar min mamma över allt annat. Jag vet hur mycket hon kämpar och gör för mig. Jag har aldrig påstått något annat. Men min mamma har aldrig riktigt förstått poängen med att faktiskt föda ut en individ. Jag skämtar inte och jag menar detta; hon tror att jag är nån slags marionettdocka. Det värsta hon någonsin har sagt till mig var att hade hon vetat hur jag skulle bli (som jag är nu dvs) skulle hon aldrig ha fött ut mig. Jag skiter fullständigt i vad andra säger om att; ja men tänk på att din mamma gör allt för dig och du gör så mot henne, nej men din mamma menar egentligen inte det, hon visste inte hur hon skulle säga det. Ärligt talat. Jag skiter fullständigt i vad hon menar...Man säger aldrig så till sina barn. ALDRIG. Hur kan någon påstå älska mig för den jag är om anledningen till att hon "ångrar" mig är pga mitt sätt att vara?! Just tell me please.

För varje dag jag kämpar för ett bra mamma-dotter-förhållande så förstör hon det lika bra som alltid. Varje dag försöker jag tro att hon äntligen börja förstå och se den personen som jag egentligen är oavsett vad jag gör och ser ut. JAG försöker. Det är inte JAG som förstör detta förhållandet.

Mest av allt är att jag hatar henne säga att hon försöker ge mig allt. Ge mig allt?! Så för henne är att ge mig allt materiellt men vad fan hände med själva psykiska delen? Hon kan inte köpa mitt förtroende och tillit med pengar. Hon kan inte köpa min personlighet med saker. Varje gång använder hon detta som argument. Jag vill inte ha resor, jag vill inte ha kläder, jag bryr mig inte om jag hade ledsna ögon när jag bad om saker. Jag var en liten skitunge! DAH! Alla ungar vill ha något men det är upp till föräldrarna säga nej och lära sina barn olika värderingar. Hon gav mig fan inte allt! Hon byggde aldrig upp mitt självförtroende/självkänsla, hon snarare bröt ner den totalt! Hon är kall och hård. Hon är inte alls långt ifrån hur rika/upptagna föräldrar gör mot sina barn. Lämna barnen till nannys, ge dem alla saker som de vill ha...But for what? Jag behövde bekräftelse att jag var bra som jag var/är, jag behövde stödet när jag mådde som allra sämst. Jag behövde det lilla pushet när jag kände att allting jag gjorde kändes fel. Jag behövde en  kärleksfull mamma. Inte en diktator-mamma.

Att ständigt ha någon som tjatar på mig att jag ska göra det ena och andra och att jag ska bli detta och dära, är skit jobbigt. Det är en kamp för mig varje dag att bygga upp min självkänsla när jag samtidigt har någon som bryter ner den. Jag lärde mig aldrig att lyssna på mig själv vad jag verkligen vill göra förrän nu, för hennes röst var alltid överröstande! Och sen kommer hon och påstår att jag gör ALLA mina val efter mina egna värderingar. Hur ska jag kunna göra det när jag gör allt för att göra henne stolt? Hon fattar verkligen inte att hon påverkar mig mer eller mindre i mina beslut.

Jag har insett att det finns inget jag kan göra mer för att hon ska förstå mig. Jag är inte en tjej som sitter i ett hörn och nickar snällt till allt hon vill att jag ska göra det till. Jag är ingen docka som någon kan få för sig att styra över.

Jag är snart 20 år. Det är nu jag har insett att det finns inga rum för människor som inte kan acceptera mig för den jag är. Jag söker fortfarande efter mig själv i hela denna fucked up process. Folk som inte förstår mig,låter mig vara ifred eller kritiserar mig kan lätt räkna med att jag inte kommer att existera mer i deras liv. Inklusive min mamma, min enda mamma som jag trodde älskade mig för den jag är, inte för vad jag gör...

Fuck...jag ska åka på semester med henne i tre veckor. Hur ska ja klara av detta utan alla dessa jävla bråken, gråt och galenskap? Fan. En resa jag verkligen ser fram emot verkar tydligen också vara tre veckor jag inte heller vill se fram emot pga min mamma. I hate this shit. Varför ska just HON förstöra och göra allting tre gånger jobbigare än vad det egentligen är!?






En fin söndag och en skön måndag

Jag är så förälskad i Malmö! Har varit det nu över ett år men konstigt nog valde jag inte Malmö som min nya bostadsort. Jag tyckte väl att nya utmaningar behövdes och det innebar att flytta så långt från hemmet som möjligt, voila! Umeå here I am. Det är nu jag börja bli lite småkär i Umeå. I början lät jag min hemsaknad gå ut över staden. Nu äntligen börjar det släppa lite grann.

På tal om min älsklingsstad Malmö. Jag och min mamma spenderade en heldag i cityn igår. Vi hämtade upp Kenny och Sandy från Lund och körde vidare till China Garden i Malmö. Väl där träffade jag mina kusiner Jenny och Jennica, the J&J cousins. Vi käkade massor av goda asiatiska rätter(dim sum, gröt, wokade nudlar, banh cuon och med flera). Efter brunsch-ätandet stack vi alla ner till källaren och passade på att "shoppa" smink och andra nödvändiga grejer. För min del blev det mascara och eyeliner för sammanlagt 75 kronor. Älskar det stället!

Under Malmöbesöket hann jag träffa min lilla buddy Sofia, som jobbade extra på Triangeln med försäljning. Hon bjöd mig på gratis donuts. Haha she can read my food-mind! Och som avslutning drog jag med mina kusiner till Pronto och tog en rejäl fika. En underbar god cheesecake som FAKTISKT slog Espresso house's cheesecake. Tack Jennica för att du tog oss dit! Har faktiskt inte lagt märke till Pronto så mycket tidigare. But now ...watch out people in tha house! Sandy is the new best customer!


(Har ingen egen bild på kakan som jag åt så ni får dregla över denna)

Kvällen avslutades med en god middag på Sandys restaurang i Staffanstorp. Det blev färsk sushi och stekta revben i sweet chili sås. Ni kan nog gissa hur min mage var när jag kom hem. Tack vare all mat blev jag så dåsig i bilen att jag faktiskt lyckades sova nästan hela vägen! Väldigt ovanligt.


Måndagen är här. En ny vecka. En ny start som de flesta brukar tänka. För min del blev det en lång skön promenad ute i solsken, god lunch hemtagen från Sandys  restaurang och två timmars plugg. Ikväll är det The biggest loser final och det ska jag inte missa!

Here I go again!


I can't trust myself anymore

Jag vaknade idag av att flygplatsen ringde till mig och frågade var jag var. Jag tänkte; herregud, vad vill dem mig? Vad har jag gjort? Hittade de DNA på knarket i toaletten på flygplatsen?...Nej det visades sig att lilla dumma jag trodde att min hembiljett till Umeå var 11 jan men i själva verket så var det 11 dec....FUCK! FUCK! Jag har slösat nästan 1000 kronor i onödan. Jag var bombsäker att jag bokade rätt datum! Vetefan vad jag sysslar med egentligen...kan snart inte lita på mig själv efter detta! Var jag så pass trött i huvudet att jag lyckades boka fel tid?! Jepp. Nu har jag missat flyget och har ingen biljett hem i januari. Great.

Över till positivia saker som har hänt idag; träffat Sandra och haft en trevlig, lång promenad med mycket prat. Vi försökte ta igen allt som har pågått sen vi träffades sist dvs i augusti. Det är alltid trevligt att träffa "gamla" vänner. Extra roligt är det när alla lever sina egna liv. Då har man så mycket mer att prata om.

Nu ikväll blir det god mat och "Sex and the City" filmen som går på tv4. Och imorgon blir det ett besök i min favoritstad Malmö.

Adios

Sandy is back in town

Kom hem igår kl fem. Vädret här nere är aning råare än där uppe. Men jag klagar inte för det har varit soligt hittills. Idag passade jag på att träffa min farmor och farfar som inte har sett mig sen i augusti. Lite fika och gott och sen begav jag, min pappa och Bo-Inge till Folkets Park och käkade julbord till lunch. Jäkla va det var gott och efterlängtat! Buffén innehöll de viktigaste för mig när det gäller julbord; janssons frestelse, inlagd sill, gravad lax, ägg, köttbullar och prinskorv. Och till det blev det julmust såklart. Så gott! Jag är nöjd för detta året ;)  Det goda har inte slutat än. Ikväll kommer farmor och farfar med deras goda ris à la malta. En eftermiddagsdessert som aldrig är fel såhär dags.

Som det ser ut just nu till helgen blir det besök hos släktingar i Perstorp, på söndag till Malmö och träffa nära och kära där också. Ska äta gott de närmaste dagar som kommer! Förhoppningsvis så hoppas jag att mina vänner här i PErstorp har tid för mig nästa vecka. Annars är det bara till att plugga ännu mer och göda upp sig fetare än vanligtvis.


Uh! Snart är jag i det varma klimatet! Längtar!



Skåne

Imorgon bär det av. Förhoppningsvis så kaosar det inte alltför mycket. Borde egentligen sova men som vanligt så är jag ovanligt pigg så här sent. Fast trots att det kommer att bli skönt att åka hem, så kommer jag att sakna min älskling så jäkla mycket. Jag har bott med honom i fyra månader, det kommer att kännas tomt utan honom. Men väldigt snart så åker vi tillsammans till Asien! Wiie!

It's over

Tentaplugget är över! Woho! Så jäkla skönt. Vet dock inte om det verkligen gick så bra som man trodde. Men det tar jag igen annars i januari. Why rush in this beautiful life?

Klockan är snart nio. Kollar på i form med Anna Anka. Kan inte fatta hur de personerna som är med verkligen orkar med dieten. Visserligen äter jag inte alls mycket mer än vad dem gör. Men jag äter lätt mycket mer skit i min kost än deras. Jag borde bli bättre på träning fast just nu känner jag bara för att ta det lugnt. Det är lika bra för kroppen att lyssna lite grann på den.

Alldeles snart så ska jag ta ett varmt bad. Ett välbehövlig bad. Imorgon drar jag igång med en ordentlig städning. Ingen av oss två här har orkat städa på några dagar. Jävligt dammigt och smutsigt känns det som just nu. Men jag tycker att det är så skönt att jag har kommit vidare med mitt liv på det sättet. Mitt liv kretsar inte längre runt andras krav och min freaky hygien/pedantsida. Det känns som om flera kilon har försvunnit från mina axlar och från min hjärna. Verkligen jätte skönt att bara go with the flow.


I brist med något annat

Klockan är för mycket. Jag borde ha gått och lagt mig för ett bra tag sen, tanken på att tentan är imorgon. Men jag är fortfarande för pigg för det och rastlös. Så istället tänkte jag ägna mig åt att besvara frågor som gör att ni och jag själv få lära känna mig som person. Får ju fördriva tiden på något sätt och det bästa är ju såklart egotid.

Personlighet:

1. Omtänksam

2. Blir lätt aggressiv om jag märker att någon provocera mig med vilje

3. Tappar lätt humör = ökad aggressivitet

4. Men jag är en riktig snäll tös trots min onda sida

5. Är pedant

6. Kall utanpå men jag har en varm insida = Bitch-face-look

Livet:

1. Bott i Perstorp och bor nu i Umeå

2. Är tillsammans med en underbar kille vid namn Ludwing

3. Pluggar för tillfället gastronomi - kök

4. Har en otrolig amazing bror som inspirerar mig varje dag

5. Har en tyrannisk mamma som vill för mycket åt mig och en alldeles för snäll pappa

6. Har en stor, tjock släkt

Favoriter:

1. Älskar musik över allt annat. Försöker hitta passionen tillbaka till det som jag hade innan

2. De enda sanna träningsformer för mig är; kampsport, dans och spinning(bodypump bör vara med här men det är oftast inget jag föredrar av dessa jag har nämnt)

3. Tycker om att läsa böcker och tidningar (skönlitteratur och heminredning)

4. Jag brinner för mat. Jag älskar att laga mat och äta det

5. Ballerinaskor i all ära men högklackar är min synd! Gärna i minst 14 cm höga och färglackade sådana.

6. Läppglans. Jag går i perioder när det gäller att använda dem men jag äger gärna flera st!

7. Älskar adrenalingivande aktiviteter. Föredrar hiking och downhill än att sola och plaska fint ute i poolen/havet

8. Favorit serien är onekligen "How I met your mother"

9. Mina favoritplagg är skinnjackan och sexiga underkläder

10. Min musikgenre är hårdrock, klassisk och när jag vill dansa så är det reagge/dancehall som gäller

Mina no-no's:

1. Senapsgula saker/plagg. Den färgen bör egentligen inte ens existera

2. Krav. Visst finns det vissa saker man bara måste göra och uppfylla. Men upplever jag att omgivningen ställer alldeles för höga krav på mig så skiter jag i det fullständigt

3. Att någon få för sig att ha kontroll över mig = Jag ska aldrig bli anställd, jag ska vara chefen som anställer folk! Klarar inte av att folk ge order till mig om hur jag ska göra saker och ting. Cut it! I do it on my own

4. Rutiner. Konstigt nog var rutiner allt för mig tidigare men jag har insett att min kropp mår som bäst när allting sker efter hur jag känner för att göra vissa saker. Trust me, man får mycket gjort trots att man väljer bort ganska mycket om vad man inte vill göra.

5. Personer som tar och tar men inte ger tillbaka. Jag kommer att alltid vara en person som ger och ger men tyvärr finns det människor som utnyttjar det.

6. Stereotypen Asiat = Många asiater skulle säkert sitta och förneka detta men jag har observerat så många och har sett ett ungerfärligt likvärdiga resultat. Ni lever fan upp till den typen! Inte konstigt att folk betrakta er/oss på ett viss sätt. Jag undviker det till det maximala. Jag är inte en av er så beat it!

7. Jag hatar att jag varken är en morgonmänniska eller kvällsmänniska. Sucky

Nu vet ni lite av min ytliga parti. Jag är en kvinna vilket gör mig till en komplex varelse överhuvudtaget och att jag har haft en konstig uppväxt, så därför går jag inte in på min riktiga insida som egentligen är helt...fucked up.


Min längtan efter Vietnam

Så snart! very very soon! Vill nästan börja med en countdown men det kommer bara att göra mig ännu mer otålig inför resan. I för sig, jag lär ha mycket att göra de närmaste dagarna som kommer. Men det är sjukt hur mycket jag faktiskt längtar efter just värmen, solen, maten och massa promenader som vi kommer att ta. Jag längtar speciellt efter den dagen vi ska vandra på Angkor Wat i Kambodja. Sedan jag såg den första gången i Lara Croft i Tomb Raider, har jag alltid velat åka dit och utforska. Now I'm going to do that!



Angkor Wat

I några dagar ska vi även dra till en strand (om inget kontigt händer då). Ska lätt köpa en stråhatt, sitta i skugga och beställa in mojito drinkar och äta skaldjur, samtidigt som jag njuter av min lediga tid. Ska försöka hitta roliga grejer man kan göra där också, typ vattenskooter och kitesurfing. Däremot vet jag inte om jag vågar ge mig in på i havet. Är jävligt skraj för maneter och nu när man hör från nyheter att fler turister har blivit skadad av det börjar man bli misstänksam.

Nej men jag måste bara säga en sak som jag tycker är guldvärt när det gäller Asien...och det är massagen för så billig peng! Jag älskar massage! Det är den bästa metoden för att få mig till att slappna av ordentligt. Jag får massage av min älskling men då måste jag såklart också massera honom(vanlig massage och inget annat). Detta leder oftast till att ingen av oss orkar massera varandra varje dag(vilket hade varit så jäkla underbart). Men vi är väldigt duktiga på det ändå. Vi masserar varandra med oljor och ordentligt i en halvtimme var 1-2 ggr i veckan. Så när jag är i Asien, kommer jag lätt spendera några hundralappar på massage. Så himla avkopplandet det är.



Vietnam



Skaldjur i stora mängder! GOTT!


Men det är fortfarande bara 6:e dec. Det är några dagar kvar så jag får väl fortsätta dagdrömma om resan. K
var återstår mycket plugg för imorgon är det tenta. Och ikväll blir det mys på bio med kompisar. That's all from my life right now.


Fight fight!

Shit vilken match det var igår! Vilka killar! T o m tjejen som var med där var bruutal! Ah! Wanna fight like that! Matchen var överlag jävligt bra. Dock var det synd att Thomas Bäck förlorade i den sista matchen, Umeås stolthet som de brukar kalla honom för. Vissa killar som fightades var lätt garr ;) snygga kroppar plus att de kunde slåss. Däremot såg jag inte deras ansikten om de var snygga eller inte, kanske lika bra det. Annars hade kanske deras ansikten förstört helheten för mig haha.





Matchen slutade vid tio. Vid den tiden hade jag lyckats gå utan att äta mat på nästan 12h. Så jag och killen drog till Mcdonalds  vid elva tiden. Fy va det var svingott! Har inte käkat hamburgare på över tre månader. Hungrig som jag var lyckades jag få i mig Big Mac meny, chicken mcnuggets med cheddardip och blåbär/vaniljpaj. Gott.

När jag ändå är inne på matprat. Gissa vad jag håller på med just nu...Ugnstekt helkyckling med ris och currysås. Homemade everything of it! yeah that's right. Jag är stolt över mig själv som faktiskt gör alla mina maträtter från grunden. Jag köper aldrig färdiglagad mat som jag sedan "tillagar". De enda gångerna jag äter så kallad fabrikatsmat är när jag t ex igår var på en match till tio utan att ha fixat mat hemma tidigare och när jag är sjuk och inte orkar. Eller när jag firar något och gör det genom att t ex äta ute. Annars inte. Förutom två rätter; banh cuon och nudlar som jag äter väldigt sällan.
Yepp. Jag kommer att bli perfekt hemmafru i framtiden haha!


Kampsportsmatch

Min älskling mådde inget vidare imorse. Det betydde att jag kunde sova ut från nio till tolv haha. Det blev inget plugg på morgonen. Men jag drog redan igång vid kvart över ett till halv tre, flitigt. Ska plugga ett tag till innan jag och min älskling ska dra ut till stan. Ikväll blir det mma match, det ska bli grymt att se på! Har alltid velat se en mma-match. De är brutala eftersom all ytkontakt är tillåtet(förutom mellan benen, but you get that).



Ska försöka ta bilder på matchen. Men alla vet säkert redan nu att jag är skit kass på att ta bilder. Brukar inte direkt ta fram kameran när jag har kul. Men I can promise att jag ska ta en hel drös med bilder när jag är på min rundtursresa i Asien. Ni ska t o m få se på allt gott och läbbigt jag tänker äta där. Yamyammie!

Måste plugga färdigt innan vi drar. Adios




Plugg in my ***

Såhär tidigt! Åh...Inte så mycket till sömn på en lördag, men jag måste fixa denna tentan! Sen är jag through with this när jag ska åka ner till Skåne. Tänka sig att jag ska dra till skolan kl tio på morgonen och plugga. Första gången i hela mitt liv som jag går emot mina egna principer. Men nån gång måste vara första gången.

Now I'm going out in this freezin mornin' cold.

Städdag

Orkar inte med detta vansinnes tråkiga dagssyssla. Jag tycker att jag städar och tvättar hela tiden men fasiken att lägenheten blir lika smutsig igen på bara några dagar. Hate it! Inte undra på att mammor t ex får livskris runt 40. Städa, laga mat, handla, plugga(för min del), äta, sova och besök på toaletten. Fy fan va tråkigt. Och det fula är att jag faktiskt försökte ta tag i min depression genom något som kallas för mindfulness. I den jävla boken beskriver de att man ska försöka uppskatta det man har och gör. Gör allt med medvetenhet. Hade jag gjort alla mina sysslor med medvetenhet så är jag ganska säker på att jag hade skjutit mig själv för länge sedan. Hur fan kan man vilja vara medveten och tänka på det tråkiga man gör? No way. Not Sandy's style. Gör jag något tråkigt så fantiserar jag mig själv som Dita Von Teese i ett Moulin Rouge liknande ställe och uppträder...helst i Frankrike för den delen också. Inte undra på att man blir deppig när man jämför sitt eget liv med ett sådant man fantisera om. Crap.

Som tur det så kommer det finnas tre veckor till min fantasi för ett tag. SÅ skönt att bara kunna fly från vardagen och tänka klart för en gång skull. Utan att böla. Jag bölar hela tiden, ja jag är en mes. But I love myself crying...känner mig så äkta på något sätt konstigt nog. I alla fall, under de tre veckor ska jag tusan mig leta efter äventyrs aktiviteter och denna gången har mina föräldrar inget och säga om det. De har alltid hindrat mig från att göra sådana grejer för att "det är för farligt" och "Sandy! Gör inte såna dumma grejer!". Nej, nu jävla lägger jag i en högre växel och do my own crazy thing. För nu har jag börjat inse att mitt liv börja gå till spillror om jag inte gör saker som jag vill göra. Och en av dem saker som gör att min tid spills är att städa. Helvete åt städning!


Always look on the bright side of life

Jag sitter i tystnad och njuter av mitt glas med cola. Yepp, lite väl tidigt på dagen för en cola men come on. Om några dagar slipper jag sitta i tystnad för då är jag nere i Skåne med mina nära och kära! Saknar alla där nere som fan. Nu väntar jag bara på att dagarna ska fördrivas med massa plugg inför en tenta, fest på måndag(vilket egentligen är en dålig idé tanken på att tentan är dagen efter men äsch!) och allmänt bara umgås med folk här uppe innan man drar ner.

Just det. Nästa vecka får jag reda på om jag kommer in på dietist utbildningen. Fy fan va spännande det kommer att bli. Oavsett vad jag kommer in på så blir jag nöjd. Jag vet redan en av mina planer som ska gå i uppfyllelse efter vintern. Kan man bli mer nöjd? Not me.

Äntligen känner jag att något har lossnat från mina axlar. Även om min depression inte riktigt har släppt sig så känner jag äntligen att vardagen börjar bli bra igen. Numera njuter jag av nästan allt som pågår i mitt liv just nu. Inte allt, för i vissa områden vet jag att det har blivit sämre. Men jag försöker se på den ljusa sidan. Semestern som snart kommer att bli av, kommer nog att få mig på andra tankar så länge. Solljus och god mat, kan inte begära mer.


RSS 2.0