Rastlösa jag

Min tid går inte att fördrivas med vettiga saker. Just nu känner jag mig orkeslös till att göra något överhuvudtaget. Jag är nog för lat, det är mitt problem det. Lina sitter framför mig med sin dator och känner likadant. Hoppas att det är tillfälligt.
//
//
Vid tolvtiden sken solen över hela byn och jag passade på att ta min efterlängtade promenad. Det var fem grader och det kändes verkligen som vår. Men solen försvann ganska snabbt och jag tog mig hem för en kopp te.
I sammanlagt en timme har jag lyckats fixa min och Linas projekt. Vi ska redovisa för några klasser denna vecka som kommer och lite nervöst är det. Jag borde lägga mer tid på att öva föredraget men mycket av det som jag ska säga är direkt från mitt hjärta och kunskap som jag har behärskat rätt länge. Det enda som kan gå fel är min nervositet. Det fixar sig väl och efter veckan så är vi färdiga med ca 95% av projektet vilket kommer att vara riktigt skönt!
//
//
Jag måste hitta något att göra. Läsa en bok? träna? Shit va jag känner mig rastlös!

I'm loving it

Sista helgen innan skolan börjar. Näst sista lov också för den delen. Jag är imponerad av mig själv att jag har lyckats ta det lugnt under hela lovet utan att få ångest. Det är inte varje dag! Ännu gladare är jag för att jag har lyckats betala min studentklänning och now it is mine. Jag har verkligen arbetat med mig själv och det är svårt att tro att man faktiskt har lyckats med ett så svårt problem som jag har haft länge. Att arbeta med ens självkänsla samtidigt som man tacklar med prestationsångest är inte som dans på rosor. Jo i så fall med sjuhelsikes många vassa taggar. Jag tackar my couz Jenny som gav mig Mia Törnbloms boken, den har hjälpt mig enormt mycket! Och min sötnos som helt enkelt är awesome.
//
//
Ni kanske undrar varför jag gör massa snedstreck hela tiden, tyvärr så kvittar det hur jag än gör så får jag aldrig styckeindelningen. Men men.
Snön har börjat smälta en hel del, förhoppningsvis när det snöar igen så läggs det inte kvar på marken lika länge. Då kan jag äntligen ta mina promenader utan att svetta 500% mer pga snön.

Jag längtar till våren, då det grönskar så himla fint. Nu fick jag ett stort sug efter att läsa igenom massa kokböcker. Denna lördag kommer nog att vara en riktig läsedag.


Mat!

Jag har köpt en ny kokbok på bokbörsen! Så glad och så rofylld. Denna boken är skriven av Anna bergenström, hon gör de bästa kokböckerna. Nu är jag en stolt ägare till Annas mat: stora kokboken. Den är inte som alla andra kokböcker utan här finns det massor av bilder à la countrystyle och mycket av recepten är fransk inspirerande. Underbart!

Strong enough to make my own decisions

I Perstorp where all actions take place. Nej inte direkt. Jag sitter här och njuter av en kopp te och försöker ta en riktigt funderare över mitt liv. Vad vill jag göra och vad vill jag inte göra. En stor fråga som kanske snart blir besvarad. Men en sak vet jag och det är att komma hemifrån. Det är svårt att ha en bra relation med sin egen mor när man utvecklas på sitt eget sätt som tyvärr inte accepteras här hemma. Ett halvår kvar och sen slipper jag all de värsta, allt gräl, allt bråk, alla de onödiga och osynliga kraven som känns av så fort man befinner sig i sitt hem...
Det låter kanske hemskt att jag vill så gärna bort från min egen mor men det är för våra bästa. Kanske lär vi att uppskatta varandra bättre när vi får ha tomrum emellan.
//
//
Jag vet inte om jag ska lyssna 100% på mig själv eller inte. Om jag lyssnar på mig själv så måste jag förbereda mig inför det mest kämpande period i mitt liv någonsin men samtidigt så får jag ut all min lycka. Eller ska jag låta bli att lyssna på mig själv och förlita mig på tryggheten som bjuds men aldrig få uppleva den sanna lycka med livet? Nånting säger mig att om jag inte lyssnar på mig själv kommer jag ständigt vara missnöjd med tillvaron. Varför kan jag inte bara släppa alla kraven och sen välja alla beslut efter magkänslan och vad hjärtat säger? Eller har jag utvecklats till en person som jag föraktar dvs den fege.
//
//
Jag har bara mig själv i slutändan. Varför kan jag inte lita på mig själv då?

Still in the city

Lite längre än planerat men det är bara härligt. Dessa två dagar som har varit var helt perfekta. Sötnos och jag fick en ordentligt kvalitetstid, jag lyckades hitta många önskevärda plagg och vi åt gott. God mat fulländar allt enligt mitt tycke.
//
//
Snart så får jag in lite pengar och det gör väl lite gott tanken på att jag just nu har 100 kronor att röra mig runt på men jag har varit jävligt duktig att ha betalat av allt och ändå inte gå i minus. Credit!
//
//
Ett problem kvar, körkortet. Gosh! Vill bara få ut det ur mitt liv. Men nu är det strategitänkandet som gäller. Jag ska vara stark och modig för att ta pengarna tillbaka och sen är det att boka upp alla grejer direkt till mars så att man får det gjort! Framöver rekommenderar jag inte Klippans Trafikskola för någon. De vill att man ska vara bäst men enligt min åsikt så pallar man inte med att vara bäst i det och man klarar sig galant utan att för den skull vara elit på det.
//
//
Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga onsdag. Adios

Söndagars glimtar

Jag vaknade imorse helt utvilad och även fräsch konstigt nog haha. Tog en övningskörstur med pappa i Ängelholm, åt en god fondue middag med familjen och umgådes med Fluffen. Ja det var min söndag, dock inget speciellt men ibland är det just sådana dagar som man saknar. Allt annat är så hektiskt och dessa dagar får man en chans att få in all intryck och bearbeta med det.
Imorgon dras det av till Malmö, hoppas att det inte är allt för mycket kaos med tågen så därför blir det en tidig morgon. Jag längtar som bara den till Malmö, känner mig faktiskt mer hemma där än här i Perstorp. Jag gillar lite det där med stadsruset, mycket folk, mycket aktiviteter men samtidigt så finns det ändå calm spirit över det hela. Eller är det bara jag som upplever det för att jag kommer från en byhåla? Men i alla fall, nu kan jag äntligen få shoppa i lugn och ro med sötnos(han gav mig presentpengar till vilka kläder som helst), kanske lite sushi som vi inte har ätit på länge och sen mycket mys framför tv:n med "How I met your mother". Jag känner på mig att det kommer att bli tre helt underbara dagar i Malmö med min älskling.
//
//
Dags att snoka vidare på internet. Adios amigos!

Andas ut

Äntligen är skolan och dansträningar över. Uppträdandet gick allt annat än bra, bjöd säkert publiken på gott skratt, helt vilse var jag. Man får ju bjuda lite på sig själv när man inte kan något.
//
//
Jag har varit lite dålig på att uppdatera men ska bli bättre. Vissa saker kom som chock i sista sekunden vilket hindrar en från att leva ett normalt liv. Ja så kan det gå i livet. Min bror var här på ett kort besök, skit duktig var han på uppvisningen men lämnade Perstorp ganska snart när tillfället fanns. Jag saknar honom rätt mycket och väldigt ofta nuförtiden. Konstigt, för jag har aldrig känt sådana separationsångest tidigare. *Snyft*. Love you bro'.
//
//
Det är lov nu och som det ser ut just nu så kommer jag spendera min tid i både Perstorp och i Malmö hos my baby. Lite shopping på tisdag och övningkörning som vanligt, trots snövädret. Annars så går tiden åt att bara vara i en t-shirt 24/7, lyssna på musik på högsta volymen när föräldrar jobbar, spelar piano mitt på natten så att man väcker grannarna(som vanligt) och kela med kaninen som säkert har saknat mig de närmaste dagarna.
Det är så härligt att ha lov. Speciellt när man inte har planerat något särskilt utöver det vanliga!

Lite stressigt

Jag trodde att jag hade chill pill hela vägen till lovet. But I had so much wrong about that. Min biträdande rektor kallade in mig och Lina angående om vårt projekt och som det ser ut så brister det i många håll. Nu måste jag fixa matten OCH projektet och gärna ska allt vara färdigt innan torsdag. Det ringer en liten stressklocka i mig. I can do it. Jag har gjort detta förut varför skulle jag inte klara av det nu.
Kortfattat om helgen
Alla hjärtans dag var en av dem bästa dagar jag någonsin har haft. Nästan hela söndag och måndag var jag i Malmö med my boy. Han gav mig den sötaste nallen och asken! Jag har döpt den till Pinkie, resten kan ni gissa ut hur den ser ut.
Annars dans och plugg, plugg och dans.
Sista veckan kvar och nu är det hårda tag som gäller, matteE på torsdag, dataprov imorgon och uppvisning på lördag. Wish me good luck!

En helg som inte är en helg

En helg som inte liknar mina andra helger. Troligen är det pga att jag måste gå upp åtta på morgonen för att dansa hela förmiddag och sen plugga hela eftermiddag vilket jag har gjort nu i två helger i rad. Jag längtar till v.8 då jag varken har intensiv kurs på dans och matte E tentan att göra. Kvar körkortet...Vad ska man göra? Måste fixa det innan mars är slut. Varför måste det vara så tidskrävandet det jävla körkortet.
//
//
Men imorgon så får jag i alla fall något annat kul och jag ska få äntligen träffa min sötnos i Malmö! Traditionella som vi är så kör vi en liten celebration av alla hjärtans dag. Ni vet, rosor, choklad och massa kel. Underbart! Men innan det roliga kommer så måste jag slita på danslektionen imorgon bitti. Jag älskar dans men inte när det körs så här intensivt. Jag har bara haft tre dansdagar sammanlagt och jag har kört två hela koegrafier vardera 3-4 minuter. På tre lektioner! Det är knappt man vet vad man gör! Känner mig som Mr bean som alltid går MOT strömmen, fast skillnaden är väl att Mr Beans situationer blir bättre och mina värre. Lämpar sig inte direkt i dans.
//
//
Min pappa tog en hel bunte tidningar hos min mamma för att slänga. Jag som älskar att läsa tidningar bad att få hem dem först innan det slängs och nu är resten av min lördagskväll räddad. Now I'm going to read the magazines.

I fall - I crawl - I cry - I shut up

Jag måste erkänna en sak. Trafikskolan ger mig hard time än någonsin. Jag har aldrig varit så omotiverad till något som detta och jag har aldrig känt mig så misslyckad som i körning. Hur svårt kan det vara egentligen?! Nu vill min lärare att jag ska ta fler lektioner innan uppkörning men jag har ju redan kört 20 lektioner(!!!). Enough. Jag fattar vad mina problem är och jag tror inte att det löses genom att ta flera lektioner. Men det är ju min åsikt.
///
///
///
Nog om tråkiga saker att besluta och tvista om. Till andra tråkiga grejer. Mina dagar är så tråkiga. Förutom när jag är med min sötnos, vi har alltid kul tillsammans. Men bortsett från de dagar jag är med honom, så är alla andra dagar fantasilösa, trista och icke-givandet. Jag borde göra något åt saken men jag är så lat. Kan det beror på att jag inte rör mig tillräckligt? Det enda jag får energi från är sötsaker(och fett på kroppen får man på köpet också). Jag ska dela med mig en erfarenhet till er, att leva på sötsaker är det värsta som finns. Det är lika mycket beroendeframkallandet som allt annat och det är värre att försöka sluta med det...för allt som man handlar hem för att äta består av socker! GAH! Heroin kan inte man inte köpa hur som helst på olika affärer. Men det kan man göra med socker och det värsta är att man aldrig exakt vet vad alla produkter består av. Men av erfarenheter och forskningsantydandet så är det inte så svårt att gissa fram att socker är en liten beståndsdel i många grejer.
///
///
///
Nej jag borde göra nånting åt saken, men hur? Ska jag låta händelserna passera förbi och uppleva nuet? Ska jag ta mig genom varenda små detalj som egentligen inte behövs bara för att underhålla mitt försöker-vara-duktig-jag? Plus, jag bor i Perstorp. Va fan gör man på sin fritid i Perstorp?
Nej, nu så ska jag sluta gnälla och göra nånting åt det. Först ut är att äta min favoriträtt(igen), banh cuon. Ärligt talat, finns det verkligen något som slår den rätten? I don't think so. Gudomligt god är den!

Friday afternoon

Jag känner mig som en riktig nörd! Jag och Kristin har ägnat tre timmar efter skoltid på enbart matte. Det är första gången jag pluggar så extremt länge, effektivt och ha gillat det hela tiden! Fan va cool jag är. Det är lika bra att jag vänjer mig till den nya attityd-Sandy voilà skolnörden, för det lär behövas till högskolan.
En fredag eftermiddag får inte gå i spillor. Min älskling kommer ner ikväll, Nicole och Kenny kommer förbi och vi alla ska äta en jätte smarrig chokladkaka och kolla på film. En lugn fredag alltså, för min del. Imorgon väntas tre timmar dans från kl 9 på morgonen och då kommer jag inte att vara speciellt pigg. Vad ska man göra?
By the way, igår fick jag hem min efterlängtade studentklänning. Däremot blev det inte riktigt den modellen jag tänkte mig från början eftersom jag insåg att den var kanske aning för kort för att flasha runt med på studenten. Denna här däremot är perfekt, klassisk men inte för speciellt, kanske skit samma egentligen.
Förutom dessa ovannämnda grejer så har mina dagar bestått av plugg. Just nu har jag sista kemiB provet kvar och hemtenta på matteE innan lovet. Sen så är det ju lov!! Fast egentligen, så mycket till lov är det inte. Jag ska försöka tvinga på min körlärare att boka upp alla dessa jävla grejer under lovet så att jag kan få mitt körkort överstökat. Projektet min har legat lite på latsidan pga massa annat så det måste ju fixas. Efter sportlovet så går jag igång med de roliga föreläsningar! Matte D och E och fysik B, of course, ska göras så att jag inte hamnar på efterkälke efter lovet.
Den dagen jag njuter är den dagen jag tar studenten. Here I go!

Grönsaker som bot

Åh, huvudvärken förvärras. Jag hoppas verkligen att det inte handlar om en migränattack. Det har pågått i två dagar och nu får det vara nog! Innerligt hoppas man att det beror på näringsbrist. Vitamintillskott, vatten och extra mycket grönsaker får vara min bot för tillfället, tills jag har fått tag på choklad. Yummy.
Jag fick ett underbart meddelande idag och det var att mössorna hade kommit till skolan! Väl på plats tog jag fram alla lådor med mössorna och lät hela klassen få prova på sina. Känslan av att få bära den mössan är för jädrans bra! Det är inte långt kvar av denna terminen! Woho!
Annat ytligt som jag kan skriva om? Jo, jag har massa kläder som jag vill sy om men tiden är inte riktigt på plats. Undra vad som har hänt med min filosofi? Får väl sluta halvsova i två timmar på eftermiddagar och göra något vettigt av tiden istället.
Hur kommer det säg att jag alltid skriver blogg när jag är så jävla hungrig?! MÅSTE ÄTA!

I'm so awesome

Äntligen har jag funnit mig själv i det hela spin around vevan. Äntligen kan jag säga vad jag vill göra med mitt liv, åtminstone för två veckor framåt. Aha! Där lurade jag er allt väl, trodde ni att jag hade suttit planerat mitt liv i tio år framåt? Vad har jag lärt er om hittills? Läser ni aldrig mellan raderna i mina inlägg? Sandy Lantz is the most awesome person som ni någonsin har känt. Det kan jag alltid drömma om men det hindrar inte mig från att tycka att jag är awesome.
Ja då är det så här; jag försökte träna idag men träningsvärken kom och ja, resten gick åt skogen. Så där rök ju en dag från att komma ner i split och spagat. Men inget att sörja över! Jag har fram till v.7 på mig! Träningen får komma igång så fort träningsvärken släpper en aning.
Evighetspluggandet tar aldrig slut och det fortsätter t o m över sportlovet som jag märkte idag. När det är avklarad ska jag njuta av mitt sommarlov och påbörja ännu ett evighetspluggandet i fem år. Men hellre det än att jobba.
Mitt hår vill inte göra exakt som jag vill att den ska göra. Konstigt för den borde förstå mig bättre än vad konstiga människor i omgivningen gör eftersom den kommunicerar direkt med min hjärna. Men nähe, den vill inte nå lite längre ner så att jag kan styla om min frilla. Men det är lugnt, mitt hår, var beredd på mina inpackningsattackar! mohaha!
Nej nu måste jag äta något, är svin hungrig. Får väl detaljera mer om varför jag är så awesome någon annan dag.
Peace out.

RSS 2.0