Seminarium

Haha! I just knew it! Såklart överansträngde jag mig lite väl i den sista frågan. Hela tiden blev jag förbannad på mig själv att jag inte kunde lösa den frågan...jag menar, det är en fråga som tydligen alla ska kunna svara, även de som inte har läst kemi. Varför tänkte inte jag så i början? Nej jag ska såklart tänka över mina förmågor och tro sig att det ska vara massa uträkningar och formler som vi inte ens gick igenom när jag gick i gymnasiet...Suck. Jag kunde svaret men läste frågan helt fel. Dyrbar tid till slöses.

Ja det där var en liten utflipp jag fick när jag kom till seminariet idag och tittade på frågan en sista gång. Då fattade jag. Vaddå dramaqueen när det gäller ens tänkandet? Men annars gick de andra uppgifter riktigt bra. Kunskapen fanns tydligen kvar efter gymnasiet. Nu var det gjort och nu måste jag fokusera på det andra seminariet, som är på fredag.

Jag och Sofia sitter och nördar oss framför datorn. Innan dess låg vi sov i soffan framför tv:n. Lata, yepp. Men ändå inte! Till mitt försvar så har vi handlat jätte mycket mat på Willys = mycket gående fram och tillbaka plus bärandet av kassar. Det blev mycket grönsaker, ägg, yoghurt och bär. Men jag har märkt en sak om mig själv på sistone och det är att min matfantasi börjar lacka. Why? Jag som älskar att experimentera med mat. Men imorgon ska det bli lite extra festlig mat! Tänkte faktiskt fixa ihop enchiladas med keso och fläskfilé som fyllning och till det chemole(egengjord tomatsalsa, hur gott som helst!).



Nog med skrivandet. Nu ska jag inspireras av olika inredningsbloggar. Adios amigos!

Resor

Ah! Jag hoppas innerligt att både jag och min pojkvän får sommarjobb. Just nu sitter jag och sparar ihop lite grann till en resa som kanske ska bli av under augusti. Men sommarjobb är såklart a och o när det gäller ekonomin. Men det ska nog inte vara så svårt att få sommarjobb igen på samma ställe. I mean...jag har jobbat där varje sommar i tre år nu. Grr om jag inte får det denna gång! Uttänkta destinationer är Tyskland och Tjeckien. Nice! Förhoppningsvis så kanske några andra vänner också lyckas skrapa ihop lite bra ekonomi, så de också kan hänga med. Berlin och Prag nästa!

 


En vanlig söndag

Vaknade ganska sent idag, trots att jag gick och la mig tidigare än 2. Ja då var jag inte jetlaggad längre. Igår var det lokalfest/nollning. Det var riktigt kul! Har hittat en trevlig skåning till som t o m bodde väldigt nära mig! Vi har några gemensamma bekanta så det var riktigt kul! Resten av kvällen bestod av lagsång(vår var såklart bäst haha), lekar och utgång. Men dock drog jag inte vidare till Schalinska. Orkar inte. Som tur så skulle en av mina klasskamrater också dra hem, så jag slapp åka ensamt.

Söndag idag, ska snart ta en välbehövlig promenad. Sofia ligger här i soffan, bakfull. Pojkvännen sover som en stock trots att klockan är snart ett. Jag ska till OKQ8 och hämta mitt paket! I den finns min fina flaska vid namn Mivitotal. Den bästa vitamin/mineral-medel ute i marknaden! Den har fått bästa recensioner från skönhetsytliga tjejer till kända personliga tränare. Great!

Usch, kom på att det är seminarium imorgon. Jag måste ha fixat massa uppgifter tills dess. Så några timmar idag kommer att gå åt till pluggandet, kanske nån timme till städning och resten till att ta det lugnt och gotta sig med te...eller cola haha.

Nej måste dra nu. Adios!

Close to me

Ibland väljer man att kasta sig ut i utmaningar. Hoppas alltid på det bästa och roliga.
Denna gång lyckades jag.
Jag är närmare min egen lycka och definition av mig själv.
Trots alla ord, smärtor och tårar
Jag klarade galant.
Jag är bäst.

Sjuk

Ligger här hemma med datorn framför mig. Finns inget annat jag orkar göra. Jo, jag måste diska och laga mat, men annars inget annat. Jäkla mage! Fick så jävla ont i magen igår att jag t o m grät. Misstänkte först om det var magkatarr eller något men sen nej. Idag gör det inte lika ont men jag har svårt att stå upp länge utan att det smärtar. Ye ye I know, gnälla är det enda man tycks kunna göra. Men det ska jag ändra på! Så fort Sofia kommer hem från skolan ska jag dra med mig henne till Rusta och inne i stan för lite praktisk shopping. Inte allför lång, vet inte hur magen kommer att må då. Men lådor, soffbord och lite småsaker måste handlas. Just nu är jag så jäkla trött på stöket här hemma. Det ska fixas med massa fina lådor och kanske en vägghylla (liten), få se om det är något nödvändigt.

Min pojkvän laddade ner Carmen Electra striptease workout, det ska bli kul att prova! Så fort min mage har lugnat ner sig så det blir det som ska tränas. Vilken snygg danskropp man kommer att få då! Slank och inte alltför stora magmuskler. Men något som jag saknar är den långa promenaden som jag annars brukar ta varje dag. Så  jäkla lat man har blivit...en ändring på det!



Annars så flyter livet på. Skolan är riktigt intressant och kul. Det är verkligen tur att man har läst mycket kemi innan. Jag tycker så synd om de som knappt förstår det som gås igenom på lektionerna. Lektionerna går assnabbt och nu när man har kunnat det tidigare så är det så skönt att bara få repetera det. Lite synd är att min mage har krånglat i nästan två veckor, ett under att jag har kunnat vara med på två saker i nollning. Men på fredag(eller lördag) så blir det lokalfest. Dit får man gå och träffa klasskamraterna. Många av dem är jättegoa tjejer som har humor!

Nej nu måste jag borsta tänderna och fixa till mig innan Sofia kommer hem. Adios


Stressmage

Åh gud. Det är så jobbigt när inre stressen börjar tala, och det i form av mage. Min mage har krånglat, smärtat och vete vad som kommer härnäst. Kanske inte så smart att bota magsmärtorna med choklad och godis. Men det är så gott. Jag får väl koka lite soppa och njuta av värmen som man inte lär få där ute. Fortfarande ligger det flera decimeter snö och kylan ligger i snitt på -5 till -15 grader. Det är väl det enda nackdelen med Umeå, att vintern varar fram till maj ungefär. Bara till att bita ihop och skaffa ordentliga kläder och strumpor.

Chokladsuget

Chokladsuget kickar in. Tur att jag är svintrött och ska gå och lägga mig. God natt.

Dietist utbildning

I måndags började en ny skolstart för min del. Jag kom in på dietist och ska läsa det nu i tre år. Det är faktiskt första gången jag känner att en utbildning känns rätt. Jag ser verkligen fram emot varenda kurs vi ska ha. Det är väl ett positivt tecken? Såklart är nollningen igång. Älskar verkligen denna nollningen. För det första så är det inte mycket vi ska göra. Jag tror att det sammanlagt kommer att bli 3 fester(som låter roliga), 2-3 fikadagar + rundvandring och 1 finsittning. Det tycker jag är lagom som nollning. Hade inte pallat mycket mer än så. Tjejerna i klassen, som jag hunnit lära känna, är jätte söta och kommer verkligen från olika håll i Sverige. Jag har t o m hittat en hälsofreak som jag älskar att prata med när det gäller mat.

Det finns andra saker kvar som återstår att fixa. Sommarjobb är ett av dem. Vet inte riktigt var jag vill sommarjobba. Om jag får jobb i Perstorp så är det ju bra, dels för pengarna, men jag vill inte bo där i 3 månader. Får jag jobb här i Umeå så tror jag inte att det kommer att bli lika bra betalt, men jag är i alla fall hemma i min lägenhet. Verkligen i-lands dilemma.

Borde ta och städa. Varför ska det alltid vara lika stökigt oavsett hur mycket man har städat innan?

Tjejkväll

Igår var jag hemma hos Kristin och hade en trevlig tjejkväll bestående av oss två och Linn och Cheryl. Tror att man stavar hennes namn så, Chery eller Cherrel...hm...anyway. Mycket trevligt och roligt prat, scones och te.
Vid elvatiden begav Linn och Cheryl hem och Kristin och jag skulle till Origo och ta en drink och chilla. Blev inte riktigt så. Lilla Kristin glömde sitt ID och där stod vi ute i kylan vid tolv och bussen skulle inte komma förrän vid ett. Ringde till sötnos och han sa att Max var öppet till tre, great! Det var bara till att promenera till stan och sätta sig och käka. Men när vi väl kom fram till stan såg vi att bussarna faktiskt gick halv ett. Jag sprang som dåre till min buss och hann med. That was my saturday haha.

Idag ska jag skriva en inlämning till min sista kurs inom gastronomi. Imorgon är kursen över och jag har klarat mina 15 poäng! Och dietistutbildningen börjar också imorgon. Spännande!


Hälsospirit till max

    

Till nyår brukar väl flesta lovar sig själva att de ska göra det ena och andra till nästa år. Många lovar säkert sig själva att de ska bli hälsosamma. Jag har aldrig gjort ett sådant löfte till mig själv tidigare...tills nu. Mitt mål är att bli nyttigare och försöka träna 2-3 ggr i veckan. Målet verkar i alla fall rimlig för min del. Jag tänker inte på att jag ska se ut på ett viss sätt i slutändan utan jag tänker på att jag ska skaffa mig nya livstilsvanor för livet. Tidigare tränade jag minst 4 dagar i veckan när jag gick på högstadiet. Så jag menar, det kan inte vara alltför svårt att få in 2 pass i veckan. Rekommendationer ligger på 3-4 högintensiva träningspass i veckan.
Det finns olika anledningar till varför jag vill ändra min livsstil och det är något som många borde ta till sig för detta är sanning:

1. Om du inte tränar regelbundet och motionerar tillräckligt, så försvagas skelettet och muskler. Detta kan leda till sjukdomar som vi annars brukar få när man är gammal. Ett av dem är benskörhet. Om man motionerar varje dag(ex promenera 1 timme varje dag, går till skolan/jobbet) och träna minst 2-4 gånger riktigt intensiva pass så kommer hela kroppen att mår prima.

2. Diabetes typ 2 har blivit en folksjukdom och är 99% relaterat till kosten om du får det när du är ung. Tänk på det. Många av våra så kallad basvaror innehåller redan för mycket socker, tänk då när du lägger till godis, chips och läsk utöver det. Du märker redan att ditt sockerintag redan ligger på 500% för mycket.

3. Ett bra citat är detta: Den som inte avsätter tid för fysisk aktivitet och hälsan överhuvudtaget, lär få avsätta sin tid på sjukdomar.

4. Träning och bra kost bygger upp en ordentlig immunförsvar. Om du har dålig immunförsvar och inte har andra sjukdomar relaterat till det, så bör du se över din kost och motion.

Inte meningen att skrämma folk med dessa fakta men de är anledningen till varför jag väljer att vilja leva hälsosammare. Vem vill vara seg, trött ständigt och sjuk en gång i månaden? Jag är taggad som in i att bli nyttigare! Jag börjar med små steg som sedan kommer att växa i framtiden när det är dags. Jag tänkte dela med mig om hur mina steg ser ut och kommer att se ut för att jag ska nå mitt mål:

- Nu i en vecka har jag fått in rutinen att äta 5-6 ggr om dagen. När man äter så här ofta så gäller det att målen är små. Det är bara middag, lunch och ibland frukost som är lite större än de andra måltiderna. Ett exempel på en av mina dagar av vad jag åt var

Frukost: Mannagryn med mjölk, kanel och två små teskedar sylt
Mellanmål: Frukt
Lunch: En tallrik med fullkornsspaghetti och köttfärs och massa grönsaker
Mellanmål: Smoothie och en frukt el. En macka
Middag: Potatis, kotlett och en stor klick av kesella med vitlök. Och massa grönsaker.
Mellanmål: Smoothie eller en frukt beroende på om jag känner sug efter något vid åttatiden.

Till maten dricker jag alltid vatten. Vatten är bäst. På helger tycker jag att det är ok att unna sig något sött. Jag försökte unna mig praliner igår, köpte en hel ask. Men konstigt nog kunde jag bara äta fyra. Så snabbt kom man in på den banan!

Träningen går väldigt segt framåt. Jag har inte rört mig på länge så där tar jag det lugnt i början. Mina första steg är i alla fall promenera minst 1 timme varje dag och träna minst 1 hårt pass  i veckan. Viktigaste att komma ihåg är att inte ta i för hårt i början. Det är just det som lackar vår motivation om vi kör för hårt. Jag tycker att det är svårt att ta mig ur soffan och gå träna stenhårt. Därför börjar jag med 1 pass i veckan och sen bygger upp det när jag har fått in rutinen. Att promenera har jag inga problem med eftersom jag älskar det.

Nej shit jag är verkligen taggad till detta! Jag har börjat skit bra! Är så nöjd och detta kommer att sporra mig längre fram. Hoppas att ni lyckas med era nyårslöften oavsett vad det än handlar om!



My day

Fortfarande jetlaggad. Vaknade idag kl sex men låg kvar i sängen ett ganska bra tag till. Vid halv åtta beslutade jag att sluta söla i sängen och gick upp för att vakna till ordentligt. Tog ett äpple och en kopp te. Älskling gick upp och vi tog en skön promenad ute i det vita.

Dagen ägnades åt pluggandet(gick inget vidare, inget kom in i min hjärna) och äta massa gott. Men dock nyttigt! Jag försöker verkligen att få in rutiner med att skippa sötsaker under veckodagar och verkligen dra ner på det. Och samtidigt ska jag försöka komma igång med träningen. Hoppas att dessa målen är rimliga nog för min kropp just nu. Men jag har börjat bra. Har ersatt godissnacks med goda blåbärssmoothie och smörgås. Frukosten som tidigare inte existerade har nu omvandlats till en skål med god mannagrynsgröt med mjölk, kanel och en liten klick sylt. Är verkligen jätte nöjd!

Nej, dags att förbereda sig för en godnatts sömn. Imorgon är det omtenta och testa på thaiboxning som gäller.


Adios

2010 resumé

Det är så skönt att vara hemma igen. För mig fungerar "borta bra men hemma bäst" perfekt. Tre veckor i Asien är över, ska försöka lägga upp bilder lite senare och beskriva resan. Annars finns bilderna på Facebook.

Tänkte sammanfatta lite av 2010. Lite för min egen skull eftersom man hela tiden glömmer bort vad man har lyckats åstadkomma. Men jag kan lätt säga att 2010 var ett speciellt år på alla möjliga sätt;

- Jag tog studenten, det säger väl typ allt. Den bästa dagen någonsin! Känslan när man stod där ute och insåg att 12 års studier äntligen var färdiga och skulle ta mig ett steg nämre mitt mål. Ett STORT nämre steg. Såklart firades det med dunder och brak. En minnesvärd dag jag aldrig kommer att glömma.

- Jag tog det stora steget och flyttade hemifrån. Verkligen långt hemifrån. Första månader kändes skrämmande. Det var så mycket som kunde gått snett, men allting löstes sig i slutändan. Jag påbörjade mina studier inom gastronomi i Umeå. Fick tag på en stor, mysig lägenhet som jag delar med Ludde min sweetheart. Äntligen fick jag det som jag har sökt så länge. Ett eget ställe. Ett hem som endast är mitt! Ett hem som jag ska värna så länge jag orkar. Jag som älskar inredning gör ju detta tillfälle så perfekt.

- Jag åkte till tre nya länder och hade jävligt skönt och gott. Laddade upp batterierna ordentligt inför våren.

- Känslomässigt under 2010 var nog den värsta berg- och dalbanan. Så många känslor inblandade i en konstig smet. Jag tappade mig själv nånstans och kände frustration. Men äntligen ser jag "ljuset" och allting börjar lättar. Jag har insett att mina misstag är de som kommer att föra mig fram. Jag avslutade mina kurser och hoppade av utbildningen som var tänkt i början. Nästa vecka börjar jag på en ny utbildning som jag verkligen ser fram emot. Men jag ska alltid tar lärdom av att lyssna på mig själv, vad jag verkligen vill innerst inne. Och viktigaste av allt, att kunna ställa rimliga krav på sig själv.


Det är ganska tidigt på morgonen jag skriver detta. Det beror på att jag är totalt jetlaggad. Men nu så ska jag ut kl åtta på morgonen i -5 till affären och handla mjölk till mannagryn som jag ska äta snart!

Adios!


RSS 2.0