Easy going

Ganska slapp dag. Föreläsningen börjar kvart över tre och varar till fem. That's it. Sen hem och fixa uppgift 1 och dricka massvis med te. Jag och Kristin köpte te i fyra olika coola smaker så som hallon/orkidé, mango, nånting som jag inte kommer ihåg men det luktade gott och kiwi/fikon med rosenknoppar. Mumsigt gott till detta vädret som råder över Umeå. Molnigt, kallt och ruggigt. Till helgen drar jag och shoppar loss med koftor, tights och knästrumpor och ev ett par skit snygga eller söta gummistövlar. Ultimata klädseln här.

Imorgon får jag äntligen min lägenhet! Våra grejer från Perstorp kommer redan på torsdag. Hela dagen kommer jag nog packa upp och handla grejer till lägenheten. Nästa vecka kommer våra möbler från Ikea och då äntligen kan vi få sova i vår lägenhet! Woho!

Jag har världens träningsvärk i rumpan efter gårdagens träning. Kristin och jag har börjat träna boxercise, jävligt intenvis träning både fys och styrka. På onsdag tränar vi en halvtimme längre, då kommer vi får krypa hem så trötta vi lär vara. Det är dags för mig att bli fit!

Just nu i skolan läser jag turism, internationella trender, kulturanalys. Intressant och bra och veta, speciellt om man i framtiden vill bli företagare. Däremot är jag fortfarande osäker på om jag ska fortsätta med restauranginriktningen. Får se efter detta halvåret om det känns bra.

Men allt annat känns annars jättebra. Jag känner redan att jag har kommit in en bit i känslan av att bo i Umeå. Jag går i skolan, har börjat träna och återstående grejer som är kvar att göra är att skaffa bibliotekskort och fixa min lägenhet.


Ps. Ni som undrar om jag har träffat Foki i Umeå. Ja, två gånger har jag sett henne men varje gång så missar jag hennes ansikte. Hon är liten och nästan för äckligt smal. Men cool klädstil dock. That's all I've seen! ;)

Freedom was more than I could take

Helt underbar att få vara i Umeå. Tur är att jag inte är ensam, hade nog bara gråtit annars för att man saknar alla andra. Men nu mår jag prima!
I onsdags tog jag och älskling flyget till Umeå. Lika bra att skicka upp alla grejer med lastbil och vi tar flyget. Det gick smidigt och bra. Väl på plats inne i stan mötte Kristin upp oss och vi alla drog hem till henne. För tillfället bor vi alla tre under samma tak. Den 1 september flyttar jag och älskling in till vår egen lägenhet. Sweet!
Hittills har jag lyckats ta mig runt ganska mycket i stan, nära skolan(ej inom universitetsområdet) och lite utanför. Jag säger bara en sak. Screw Skåne alltså...bortsett från vädret of course. Det är precis som Helsingborg med mer underbar naturliv, lite Göteborgkänsla i det(med broar och korsande trafik) och mindre stadsliv. Hade det varit ordentligt ös med folket så hade det varit precis som Helsingborg. Däremot är det svinkallt här uppe. Vi funderar redan på vinterjackor och trots det verkar det inte bekomma norrlänningarna alls om kylan. Har lyckats se tjejer med de kortaste kjolar och skjortor som täcker precis rumpan. Not more. De klär sig verkligen mer slughty här uppe.
Idag är det dags att åka till skolan och kolla läget, så att man inte går helt vilse på måndagen när det gäller. Jag och Kristin har hittat en träningsform som vi ska prova på nästa vecka och ev börja träna. Dags att röra på sig. Inte för att jag tror att vi kommer att bli tjocka. Vi är väldigt ekonomiska av oss när det gäller mat. Ganska förvånansvärt tanken på att det bara har gått fyra dagar sen vi kom. Men det får bli en hel del investering på vinterskor och ordentliga tights och knästrumpor. De flesta här går ordentligt klädda på vintern, termosbyxor så fort de är utanför dörren. Nice.
Nu känner jag verkligen av friheten av att flytta hemifrån. Det är en helt underbar känsla. Kanske nästan för mycket frihet som man knappt kan hantera från början. Jag har massor av planer vad jag vill föverkliga. Hoppas att det funkar här i Umeå! Yepp. Here I go!

Get to know me better

Blev lite sugen på att göra en jag-lista när jag läste en annan blogg. So here we go about myself:

- Jag är 19 år
- Jag är en stenbocke (astrologi om ingen fattade det)
- Jag är utbildad till processoperatör inom kemiprocess
- Jag är kreativ (nästan för mycket inom allting)
- Jag tycker om att syssla med olika saker hela tiden(ganska svårt att få ihop tiden utan att bli utbränd)
- Jag älskar färgerna svart och rosa
- Jag är extremt ambitiös, driven till max när det gäller
- Jag har en lillebror som jag älskar över allt annat och den bästa dansaren enligt mitt tycke!
- Jag var en ensamvarg tidigare och nu klarar jag knappt av att vara ensam
- Jag är alltid mig själv oavsett vad, vilket har resulterat att folk både älskar och hatar mig
- Jag är 176 cm lång, damn right, I'm tall
- Jag älskar musik i all dess form, speciellt instrumentalt
- Jag spelar piano och har spelat det i 13 år
- Jag älskar kampsport och dans, de enda sanna träningsformer för mig
- Jag tränade karate till andra blått bälte
- Jag är fascinerad av Marilyn Monroe och Angelina Jolie
- Jag är besatt av läppglans och underkläder
- Jag har en underbar pojkvän som jag ska flytta ihop med
- Jag avskyr att prata med folk som anser sig vara mer värda än andra fast de själva verket inte är det
- Jag älskar att kolla på främlingar när jag sitter på tågstationer och flygplatser
- Jag är en riktig pluggnörd
- Jag beundrar personer som kan klär sig väldigt sexigt på sitt sätt och få till " the it"
- Jag älskar att kolla på komediserier
- Jag har haft en kanin som husdjur som hette Fluffen Hårboll Fluff Fluff
- Jag är en lugn människa men kan ibland tända till och bli ganska aggressiv, men annars är jag stencool!





Pick pack

Biljetterna är bokade, har hittat ett nytt hem till min kanin, har packat alla mina grejer(endast fåtal plagg och saker kvar ska ner) och toblerone choklad har intagits. Yepp. Det börjar ljusna lite grann i vardagen. Däremot känner jag fortfarande av ångesten. Ångesten över vilka val jag har gjort. Men det är inte hela världen om jag har valt fel. Men ändå...ändå.

Sista middag med farmor och farfar innan jag drar upp i tre månader i sträck. Älsklingen kommer ikväll med sina kartonger och packning. Det som återstår är att göra adressändring och få min efterlängtade bok. Hoppas verkligen att den kommer idag, annars  måste jag vänta extra länge för att mina föräldrar måste skicka upp den.

Det drar ihop sig nu. Vet inte ens om jag är förbered mentalt. Jag har haft enorma ångest bara över skolan. Har jag valt rätt eller inte? Hur ser jag på min framtid? Har jag bestämda mål? I don't know. Kan man inte bara gå efter magkänslan? Jo det ska jag göra hädanefter. Jag ska inte tänka, jag ska känna. Är det här rätt för mig eller inte? Jag tänker aldrig må dåligt över vad jag gör, det är en sak som jag ska sträva efter. Så det återstår att se hur min underbara framtid kommer att se ut.

Next few days

På onsdag drar jag äntligen till Umeå med min älskling. Lite stress är det över det hela med flytten, förhoppningsvis så ska det gå. Dessvärre är det fortfarande ett litet problem när det gäller transport av våra grejer. Måste packa de sista idag. Men hur mycket finns det egentligen?! Känns som att det aldrig tar slut. Men huvudsaken är att flygbiljetterna är bokade.

Idag tänkte jag hälsa på mormor och morfar, farmor och farfar och äta middag med Lina och Diddan. Mysigt. Vädret ser fint ut just nu, hoppas bara att det inte regnar senare under dagen.

Nej nu får jag skynda mig.


Adios

Cooling down to the last

Veckan började riktigt awesome med att min älskling och Sofia kom upp till Perstorp. Josse hakade på därefter. Vi alla åt en skit god tårta som Sofia köpte med sig från Malmö och massa gottis och kollade på Karate Kid. En helt okey film, det var mest humorn som föll för min smak.
Efter myspys drog vi alla iväg pianot till ett släp. Fick säga adjö till min precious piano, men jag vet att den har hamnat på ett bra ställe.
Jag har ägnat dessa dagar till att umgås med vännerna. Man vet aldrig när man träffar dem igen, men förhoppningsvis ganska snart.
Sista rycket i Skåne: Malmöfestivalen. WOHO!

I know myself enough to let me fall down

I want my fairytale to start
Is it that diffcult to set my spirit free?
They talk
They point at me
Laugh at me
But I still don't get it

I want to envy myself
How can I do that when nothing of me is want I want to see?
They beg
They scream
Yell at me
But I don't want to hear it

I don't want to have any regrets in my life
I don't want to follow other's voices
I don't wanna fall a tear for my undones
I don't wanna bend my knees for anyone

All I want is to embrace myself
Grow up
and discover what life really is about
 
They can talk about me
They can hate me
They can laugh at me

But everyone knows that the only reason why some people will do that...
...is because they know that I'm strong and stubborn enough to make it and they're not.

I know I can fail
I know I can succeed
I know I can crawl
But I also know that I can stand up too


I take myself to a candyshop

Gott! Sitter och kränger godis på en lördag eftermiddag, vilket är detsamma som lördag morgon. Vaknade tre, älskling ringde då och sen sitta och njuta av maid sama serien på datorn. Bästa lördagen hittills faktiskt.

Två nätter kvar to go. Then I'm finished. Count down!

Create my days well

Nu har denna dumma datorn fått ett ordentlig virusprogram! Nu kan den sluta krångla och hålla på som en liten bebis. Jag hatar när det dyker upp prenumerering på virusprogram som man redan har! För att de kommer att gå ut. Fuck them då. Skaffa en ny och GRATIS t o m.


Veckan har hittills varit awesome. Igår bjöd vår chef oss alla sommarjobbarna på smörgåstårta och bowling hela kvällen. Jag kom inte sist! Kan tänka sig det! och eftersom vi var så få tjejer så vann t o m jag ett pris! Woho! I chose chocolate...of course. En mycket trevlig kväll var det. Nu återstår det tre nätter kvar på jobbet och sen är jag fri. Tänkte bjuda mitt skift på vaniljglass, kladdkaka och till det hallon.


Nu börjar dirty works jaga mig. Så mycket jag måste fixa innan flytten. Men igår tog jag mig i kragen och fixade csn-pengar biten, så nu är det gjort. Kvar är att packa alla mina grejer till två flyttkartonger. Yepp, alla kan ju redan gissa att jag har mycket mer än så för att få plats i två flyttkartonger. Men jag ser det som en ny start. Jag vill inte ha alldeles för många saker upp till min lägenhet. 90% av de jag ska ta med mig består av presenter till flytten, typ köksprylar och med flera. Inget mer faktiskt. Är ganska stolt över mig själv att jag har klippt de flesta "banden" när det gäller det förflutna. Klart att man vill minnas saker, men för mig räcker det med fotografier, diplomer inom vissa områden man är stolt över och studentmössan. That's it.

Får väl ta mig igenom alla grejer igen. Mycket återstår. Men planen är att göra allting färdigt till måndag. Efter måndag är det verkligen avkoppling med nära och kära innan jag flyttar.


Nästa destination: Umeå

Äntligen är det bara 4 jobbdagar kvar! Kändes som om det var igår man fick ångest inför en hel jobbperiod. Det är nu det börjar knapra till sig i magen. Nervositeten spökar. Men det är ingenting som oroar mig. I dessa tre dagar har jag börjat packa ordentligt inför flytten. Saker som återstår är kläder och smink. Mitt underbara piano är såld. Nostalgin är som värst nu. Jag har sålt mitt allra första piano som jag har spelat i snart 13 år.
Åh gud. Andas.
Ett annat hårt beslut som jag har fått ta är min kanin. Jag försöker hitta ett hem till honom eftersom jag själv inte kan behålla honom längre. Känner mig som den värsta djurägaren någonsin. Min baby som jag har haft i snart fyra år ska jag inte ha längre. Fan va hemskt detta känns. Men det är för det bästa, för bägge av oss. Låter kanske löjligt om en liten kanin, men han är och kommer alltid vara mitt allra första husdjur och min baby.

Jag tvistar mellan olika saker när det gäller uppe i Umeå. Fritidsaktiviteter, så mycket man vill göra! Men så lite tid och pengar. Eller rättare sagt, känns ganska onödigt att lägga pengar på vissa saker när resor i framtiden är mer väsentliga. Kickboxning eller yoga? Dans eller keramik? Dans i för sig har jag redan provat, en hel del stilar faktiskt. Keramik har jag alltid velat testa så varför inte? men att kursen ska kosta 1750 kronor är kanske lite för mycket för en framtida fattig student som jag. Kickboxning...ja...kampsport i mitt hjärta. Men yoga har jag aldrig testat ordentligt. Ett i-landsproblem. Men efter många om och men och samtidigt som man jobbar ihjäl sig på NEO så har jag lyckas komma fram till något beslut. Jag har beslutat mig för kickboxning. Effektivast och billigaste av alternativen. Ett plus är att jag saknar sparringen. Vill verkligen slåss och sparka igen. Vill verkligen komma i form som jag var tidigare när jag tränade de andra kampsporterna. Och lite senare får jag väl ta beslutet angående om keramiken efter att jag har stadgat mig lite i Umeå och
spenderat mina pengar på saker som jag måste spendera på.


Svåra beslut på så kort tid. Inte undra på att jag är helt slut i hjärnan när man börja tänka alldeles för mycket om ens eget liv. Men jag har lyckats ta mig igenom det och nu så känner jag mig ganska fri om man formulerar det så. Fri i mina tankar.



RSS 2.0