Because I'm worth it

Min lediga dag började klockan fem över sex på morgonen. Slutade från jobbet då, var skit trött efter nattskiftet. Jag kände verkligen att jag behövde vila. Och ja, jag fick vila i några timmar men inte tillräckligt men det kan vara pga mig själv som ville dra till Helsingborg ganska tidigt. Hela eftermiddagen var jag med Sofia i Helsingborg och chillade. Vi åt god italiensk mat, köpte lite småsaker, promenerade längs hamnen och fikade på mitt favoritställe - Espresso House. Ingen slår deras cheesecake.

Jag har inlett min frivecka väldigt bra, förutom med sömnen. Ta det lugnt i Helsingborg, köpt tidningar och läst alla ikväll och ska nu lyssna på musik. Nån som ringer mig kl nio imorgon bitti lär endast få punches and kicks.

Imorgon är det sova ut som gäller, även städning/packning, hemmaspa-behandling och sedan till Malmö för att träffa honey! Woho!

Livets guldkanter är att njuta av mat, sällskap av nära och kära och göra precis vad man känner för. Ah....Jag är så värd det!


Enjoying my minutes

Det är verkligen första gången i hela mitt liv jag verkligen känner att jag njuter av varje stund som passerar. Hela trean har jag haft det som upplärningsfas, det där med att lära sig att koppla av ordentligt. Men inte nog med det, en viktig punkt som jag har lärt mig under hela trean är att inte ta livet och mig själv allt för seriöst. Detta gynnar på alla plan med att vara tillfredställd med sig själv och med omgivningen. Jag känner faktiskt ingen press och ändå känns min prestation så mycket bättre nu än innan. Ja, min egen filosofi om varför jag är så tillfredställd med allt och njuter(kanske t o m för mycket) av allt som går att njuta.

Slutet av juni har varit riktigt bra med väder. Imorgon ska jag dra ut till Ängelholm och bada och sola med Sofia. Friveckan börjar då, ledigt från onsdag till söndag. Gott.

Något annat som jag längtar efter att njuta av är en mojito drink på Thank god it's Friday i Malmö. Att bara sitta ute i kvällsvärmen, prata med nära och kära och dricka världens godaste drink är livets ögonsten.
Jag borde verkligen lära mig hur man gör den drinken, då kanske jag sänker mina utgifter en aning haha. Kanske nästa projekt, bartender. Not bad at all.






Plans for the future

Full färd med planering, filosofering och packning. Tänker ut ordentligt vad man behöver till lägenheten och se vilka aktiviteteter man ska spara pengar till. Det suger en aning att man inte kan njuta speciellt mycket av sina pengar man tjänar under sommaren. Men det lär jag göra när jag har betalat min utbildning i Danmark. WOHO!


Midsommarhelgen var riktigt härligt. På fredagen jobbade jag(dock mindre kul) fram till tio. Det blev inte så mycket midsommarfirande den dagen egentligen. Snäll som min farmor och farfar är, bjöd de oss på midsommarmat innan jobbet. Så gulliga de är!
På lördagen drog jag och älskling till Ivö och träffade rest of the gang där. Hemma hos Lina njöt vi av riktigt god mat, dessert och drinkar! Gör gärna om det flera gånger. Så gott!


Två nätter kvar att avverka och sen är det frivecka! 5 dagar ledigt i sträck. Det är det som är underbart med skift. Man är ledig flera dagar i sträck. Dock jobbar man en hel vecka i sträck också, mindre kul.



Need some shot of sunset

Vaknade kvart i fem imorse...och pigg var jag! Hur ofta är man det vid den tiden?! Ja jo, damer och herrar, hör och häpnar...jag gick och la mig halv nio igår. Så jäkla skönt att komma upp pigg och speciellt när man ska jobba. Imorgon är det veckans sista förmiddag, sen är det eftermiddag och natt som gäller. T o m midsommar. Det suger en aning att jobba den helgen, lyckades dock byta ut lördagen så att man är fri. Men det är inget fel att tjäna 260 kronor i timmen på fredag! ;)

För att inte däcka under dagen, har jag haft en ganska aktiv dag. Först ut var att handla frukost, Josse och jag bestämde för att träffas så vi cyklade i mer än timme(fettförbränning till max!) och nu har jag lagat en god gryta till middag och lunch imorgon.

Ikväll ska jag sitta och planera min ekonomi. Woho or not. Måste veta exakt vad som ska slösas till vad, speciellt nu innan flytten. Något som jag egentligen hade velat slippa men tyvärr så är jag en riktig slösare. Lika bra att planera.

Tusan. När man väl är ute är det ingen sol. Och nu?! Så fort man kommer innanför dörren så steker solen på. I want some sun!

Nog halvdeppat. Dags att ta tag i livet. Adios!

Lugn tisdag

En lugn dag innan det är dags att jobba igen. Vet inte riktigt hur jag ska fördriva tiden egentligen. Vill mest bara ta det lugnt. Efter tre dagar i Malmö, som gick väldigt fort, är jag hemma i Perstorp igen.

Jag fick mail med mina balbilder idag, woho! De blev hur fina som helst! Tur att vi valde ett så fint ställe som Klitterhus, strand och hav i bakgrunden och soligt var det. Awesome moments!



Snart så är det midsommar. Redan. Då firar jag och min baby 1 år tillsammans! Jäkla vad tiden går snabbt. Kändes som om det var igår jag såg snyggingen på Ivö och hade världens bästa dejt veckan efter...Han var och är och kommer alltid att vara den bästa killen man någonsin kan ha som pojkvän! Älskar honom över allt annat!
Snart flyttar vi ihop också! WOHO!


Malmö

Har snart haft min frivecka, det går väldigt fort. Dags att jobba igen på onsdag och då sju dagar i sträck. Buhu. Lyckligtvis lyckades jag byta bort min lördag så jag kunde vara ledig nån dag under midsommarhelgen.
Roskilde snart! Måste kanske köpa biljetter denna vecka. Vill jätte gärna se Muse i live! Vi är ett gäng som ska dra dit men ingen av oss har köpt biljetter än. Great. Förhoppningsvis så finns det väl några biljetter kvar.
Annars njuter jag av min tid i Malmö. Igår njöt jag av riktig god glass med sötnos, god mojito drink och nachos med Sofia och chill resten av kvällen. Synd att man inte kunde ha så under hela lovet.
Måste upp och duscha, ska dra ut igen i stan och umgås med Sofia och Hez. NICE!

Still a long road to go

Idag klarade jag av truckteorin. Alla rätt, inget svårt prov direkt. Kvar har jag det praktiska och sen är truckkörkortet min! Woho!

Sommarvädret ter sig här i Skåne, skiftar molnigt och stekvärme. I love it. Lite synd dock att man satt inne två dagar i sträck. Men imorgon blir det lite action i solsken...om det finns solsken imorgon dvs.
Kristin och Lina var på besök hemma hos mig. Älskar de töser! My pals, bitches! Lika mycket skojprat som alltid. Lite synd att de var tvungna att sticka hem tidigt. De jobbar ganska tidigt om dagarna medan jag själv pendlar mellan morgon, kväll och natt. Ännu har jag inte jobbat natt så vete tusan hur det kommer att gå. Jobba förmiddag är alltid skit jobbigt för mig. Att vakna innan klockan sex tillhör inte min kroppsrytm. Men som tur så behöver jag bara göra det två till tre gånger per skiftvecka.

Jag längtar bort väldigt mycket. Har lust att resa egentligen, vill inte jobba. Men hur ska man kunna göra det om man inte har pengar. Dock alla pengar jag lär tjäna under sommaren kommer inte att gå till resor utan till möbler och skolböcker. Fy va jag längtar till Umeå! Det ska bli så jäkla skoj att få uppleva en studentstad och ny miljö överhuvudtaget. I'm starting from zero again. Får väl vänta till vintern då hela min familj + jag + min sötnos drar till Vietnam, Singapore, Malaysia och Kambodja i tre veckor. Sol, bad, god mat och ev. massa kuliga saker så som surfing och kitesurfing. Varför inte paraglidning?! GAH! Give me some action! Now!

Det börjar smälta in sakta men säkert att jag har tagit studenten. Det är knappt tre månader kvar tills flytten. och 7 månader kvar till Asienresan. Jag har inte nått frihetens klimax än, känner att min mamma håller mig ganska hårt när jag fortfarande bor kvar hemma. Inte lätt. Men jag har klarat mig i snart 19 år. Ska tusan klara mig i tre månader till.
Det är nu man inser att man har gått igenom en hel del grejer på tre år som man aldrig tittade tillbaka mot. Och det är nu man inser att det fortfarande finns en lång fin och gropig väg kvar att gå tills man känner att man har nått målet. Jag är utbildad, det trodde jag aldrig. Jag klarade tre år gymnasium galant, trodde heller inte på det tidigare. Jag har hela framtiden att utforma efter mina villkor, my time to shine. I för sig så tycker jag att jag alltid har gjort mitt bästa och verkligen fått möda för det, i många fall. Men nu vill jag svettas, gråtas och glädjas över något som ska vara mitt hjärtebarn i minst 60 år...ett yrke och en hobby som jag finner min passion och glöd i.

För många studenter kan framtiden innebära en ångestladdande tanke och andra det bästa som finns eftersom friheten ligger i ens händer. Att känna rädslan för att bli helt självständigt är mångas rädsla, men inte min. Jag tycker att det är viktigt att gå vidare till nästa fas i ens liv. Även om den fasen innebär total självständighet utan hjälpande hand som man alltid har fått innan, så måste jag ta mig genom det. Hur ska jag annars nå mina mål i livet om jag stannar kvar i samma fas?

Ett ordspråk som jag alltid diggar så fort jag tänker på min framtid:
"Det finns inga misstag, endast lärdomar".



A long road to go but I am going to go that way with all my joy and pain.

Så vad innebär studenten för mig? Frihet till min självständighet.


Searching for something special

Gick in och kollade på VHS. Dags att skicka in slutbetygen och låta valen komma till mig senare i juli. Nervöst nervöst! Jag vill inte göra något rätt eller fel, jag vill göra något som jag vet att jag lär kämpa för. Annars är det ganska meningslös med livet om man inte har det. Frågan är vad exakt ska man kämpa för? Finns mycket jag vill göra men det finns säkert det ena eller det andra som betyder mer.
Förhoppningsvis så ligger dessa tankar utanför mitt huvud fram till augusti. Vill njuta av mitt sommarlov. Kan inte direkt säga att jag njuter av att jobba men det driver tiden framåt en aning. I alla fall till det roliga. Thank god för årets sommarkort! Pendla fram och tillbaka överallt i Skåne för ynka 500 kronor i två hela månader!


Igår avverkade jag min första dag på NEO/TMP där jag jobbar. Annorlunda arbetsuppgifter, har aldrig riktigt jobbat som processoperatör tidigare så det var något nytt. Det mesta gick ganska smidigt, det är mycket som är nytt men ganska snart lär jag väl behärska det mesta. Mestadels står jag och sköter säckningen, ha koll på andra maskiner så att de inte strular och spolar med varmt vatten på produkter som har hamnat på golvet. Helt okey uppgifter. Jag är inte riktigt van vid skiftarbete, kommer troligen däcka någon gång under nattskiftet. Förhoppningsvis så gör jag det när chefen inte är på plats.

Men snart så har jag min frivecka, ledig i fem dagar i rad, woho! Då är det Malmö och Ängelholm som gäller! Summer!


Studenten 2010

Tänka sig att allt de roliga är över. Längtan efter studenten med sina vänner, ta studenten och fira det. Nu är det gjort. Can't believe it. Kortfattat var min student helt underbart! De bästa var där och firade med mig, massor av presenter och festa festa festa! Nu är det sommarjobb som gäller. Börja redan om en timme. Man hinner knappt vila upp sig ordentligt inför sommaren och hösten. Men vad gör man inte för pengarna.

Hela helgen har jag uppdaterat hela jag:et. Har bytt ut den gamla bärbar datorn med en ny som jag fick av mommy and daddy. Thanks! Och igår shopapde jag loss med Sofia i Malmö, hela garderoben är uppdaterad! Känner mig som en ny människa på nåt sätt haha.

Nej nu måste jag kila iväg innan jobbet börjar. Adios my amigos.

 


RSS 2.0